-
-
Mięsa
-
46. Filety Drobiowe z Grilla
750g / 60,00 złsos tzatziki, ziemniaki, pieczarki, sałatka warzywna
-
480. Mix dla dwóch osób
1,3kg / 115,00 złpolędwica: drobiowa, wieprzowa, sos tzatziki, ziemniaki, pieczarki, sałatka warzywna.
-
47. Polędwiczki Wieprzowe z Grilla
750g / 64,00 złsos tzatziki, ziemniaki, pieczarki, sałatka warzywna
-
48. Polędwiczki z Grilla (drobiowa, wieprzowa)
750g / 62,00 złsos tzatziki, ziemniaki, pieczarki, sałatka warzywna
-
Oferta dostępna w lokalu:
-
-
Karta Mięs
-
Pollo Verde
700g / 60,00 złSoczyste filety z piersi kurczaka, grillowane na oliwie z oliwek, w aromacie rozmarynu z zielonymi oliwkami, czosnkiem i suszonymi pomidorami. Podane na brokułach w sosie śmietanowym
-
Stek wołowy Rib Eye z Brazylii
100,00 złStek Rib Eye pochodzi z górnej części żeber (ang. Rib), jest miękki i intensywny w smaku, za sprawą dużej liczby drobnych nitek tłuszczu, który w większości wytapia się podczas grillowania. Podawany z sałatką oraz ziemniaczkami.
ok. 220g
-
Flank stek Black Angus Australia
101,00 złFlank Steak (fr. Bavette) jest kawałkiem łaty (ang. flank). Stek ten ma bardzo charakterystyczny smak dzięki specjalnym metodom hodowli krów rasy Black Angus. Wykrawa się go z łaty poniżej polędwicy. Ma płaski, owalny kształt i długie, wyraźnie widoczne włókna. Zapraszamy do zapoznania się z certyfikatem hodowli aby przybliżyć Państwu smak steka pochodzenia Australian Black Angus. ok. 250g
Podawany z sałatką oraz ziemniaczkami.
-
Stek z łopatki „Shoulder Tender” Black Angus USA
101,00 złShoulder Tender zwany również Teres Major jest kawałkiem górnej części łopatki (ang. Chuck). Stek ten to delikatny i smaczny kawałek mięsa, porównać go można do połączenia polędwicy z rostbefem. Posiada bardzo charakterystyczny lekko słodkawy smak, dzięki specjalnej hodowli krów i paszy w której skład wchodzi głównie kukurydza, jakiej używa się do produkcji whiskey. Podawany jest z sałatką oraz ziemniaczkami
ok. 250g
-
Stek wołowy z polędwicy argentyńskiej
104,00 złJedno z najwyżej cenionych mięs wołowych na świecie rasy Angus. Kruche i delikatne w strukturze, intensywne w smaku, niezrównane na steki. Ze względu na klimat Argentyny, bydło, z którego pochodzi mięso, spędza niemal cały rok na pastwiskach.Podawany z sałatką oraz ziemniaczkami
ok. 220g
-
Stek T- Bone
115,00 złT-bone to stek z kością. Połączenie Filet Mignon z New York Strip. Po jednej stronie kości o kształcie litery „T” znajduje się kawałek polędwicy wołowej, po drugiej stronie kawałek rostbefu. Oczywiście mięso pochodzi z najlepszych ras krów mięsnych. Podawany jest bez dodatków, które serwujemy na życzenie klienta.
ok. 400g
-